Publicerad den

Förenkla företagets betalning & bokföring

Du som entreprenör har oftast många bollar i luften. Att driva företag innebär många olika uppgifter, inte minst i uppstartsfasen när bolaget inte har särskilt många anställda. Ekonomi och bokföring är en del av företagandet som många entreprenörer tycker är tidskrävande och tråkigt. Som tur är finns det moderna och smarta lösningar som du kan använda dig av för att effektivisera företagets ekonomi.

Skaffa ett smart företagskort

Idag finns det innovativa tjänster som Mynt som integrerar bank- och redovisningssystem. Med Mynts företagskort automatiseras bokföringen vilket underlättar ekonomihanteringen för företagare. Företagets anställda slipper krångla med privata utlägg och kvitton. Med Mynts tjänst kan alla anställda få ett företagskort med det individuella kreditgränser. Det gör att alla kortköp kopplas till valt bokföringssystem, exempelvis Fortnox, Visma eEkonomi och PE Accounting, och företaget kan hantera utgifter digitalt. Mynt erbjuder tjänsten Smarta kvitton som automatiskt matchar ett kvitto med rätt transaktion. Med andra ord är det en smart allt-i-ett lösning som passar perfekt för både små, medelstora och stora företag. Små företag kan med fördel använda Mynts gratis version som erbjuder kort till upp till 10 användare.

Se över företagets utgifter

I början kan det vara lätt att dra på sig stora utgifter och kostnader som företagare. Kontorshyra, tjänstebil och liknande utgiftsposter kan snabbt göra slut på kapitalet. Därför är det viktigt att regelbundet se över och utvärdera de olika utgiftsposterna. Kanske kan en eller flera minskas eller till och med elimineras?

Digitalisera betalningen

I takt med digitaliseringen är det allt fler som använder mobilen för att betala räkningar, läsa nyheter, titta på TV-serier, använda kartor, sociala medier och mycket annat. Du som företagare bör digitalisera betalningar i den mån det går för att underlätta bokföringen. Med Mynts företagskort kan du och dina anställda enkelt betala med mobilen. Korten är kompatibla med digitala betalningstjänster som Apple Pay och Google Pay. Det gör att det är säkert och smidigt att genomföra kontaktlösa företagsbetalningar med mobiltelefonen.